Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Zomeravondwedstrijden 2022

Geplaatst op 01-10-2022  -  Categorie: Zeilwedstrijden  -  Auteur: CornĂ© van Beek

Vandaag hebben we de laatste zomeravondwedstrijden van het seizoen gevaren. We hadden een hele vloot (3 boten) aan de start maar dat is iets waar we het hele jaar al mee te kampen hadden. We spreken de hoop uit dat we volgend jaar weer wat meer boten aan de start zullen zien.

De gebroeders de Nooijer waren al druk bezig met de strategie dus kwamen ze voor aanvang van de wedstrijden eens informeren welke kansen ze nog hebben op het overall klassement.

Toen bleek dat ze nog alle kansen hadden werden de tactiekbesprekingen voortgezet.

Na 1 wedstrijd lagen ze al op de eerste plaats, 1 punt los van de nummer 2 Kim v.d. Maaden die er vandaag niet bij was en dus haar plek niet kon verdedigen. Vol vertrouwen werd race 2 van de dag aangevangen maar de windvlagen op het Heusdenskanaal bleken toch iets te veel van het goeie waardoor ze moesten opgeven om het materiaal heel te houden.

Clovis en Thymen, die vandaag een gelegenheidsduo vormde, maakte dankbaar gebruik van deze situatie en wonnen de laatste race. Maar als je zoveel wedstrijden hebt gemist in het seizoen kan daar geen goeie eindklassering uitkomen. Daarnaast hebben we de stabiele factor in de vorm van Henk en Annemiek v.d. Broek, ze hebben dit jaar al vele 2e plekkengevaren en dat heeft hun de seizoen overwinning gebracht.

Van harte gefeliciteerd met dit resultaat, jullie namen zullen ook vereeuwigd worden in deze WK trofee (Wijks kampioenschap)