Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Vertrouwenspersoon (seksuele) intimidatie

Watersport doen we voor de lol, toch? Maar het kan voorkomen dat je er geen lol meer in hebt. Als je lastig gevallen wordt bijvoorbeeld, of gepest, of er gebeurt iets anders met je wat je niet wilt. We hopen natuurlijk met z’n allen dat dat bij WZV Trident niet voorkomt. Maar het kán wel.

Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze haven of tijdens onze activiteiten, of je nou jong bent of oud. Dat gaat niet als je last hebt van het gedrag van een ander. Bijvoorbeeld een instructeur, vrijwilliger of een ander lid van de vereniging. Het kan zijn dat er vervelende grappen worden gemaakt, over je uiterlijk bijvoorbeeld, of er zit iemand (te vaak) aan je. Misschien heb je er al eens iets over gezegd, maar het blijft maar doorgaan. Of misschien durf je er niet zo goed iets over te zeggen. Dan kun je met je verhaal bij een vertrouwenspersoon terecht. Samen kunnen jullie kijken wat je eraan kunt doen.

Bij WZV Trident nemen we sexuele en andere intimidaties serieus. Je kunt dit altijd bespreekbaar maken bij 1 van de bestuursleden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een vertrouwenspersoon:

Willem Lubbers 06 53506158

Je kunt hem bellen als je binnen WZV Trident last hebt van het gedrag van een ander.

Een vertrouwenspersoon luistert naar klachten en problemen, gaat na of bemiddeling of informele afhandeling van de klacht wenselijk en mogelijk is, bepaalt in samenspraak met jou de te nemen stappen, verwijst door naar hulpverlening, ondersteunt je bij het indienen van een klacht bij het bevoegd gezag of het doen van aangifte bij justitie en verleent nazorg.

Ook bestaat de mogelijkheid om je verhaal aan iemand van buiten de vereniging/ omgeving te vertellen. Dat kan bij de ‘Vertrouwenspersoon Sport’ op https://centrumveiligesport.nl/  van het NOC*NSF.