Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Jeugdzeilen

 MG 9706De Wijkse Zeilvereniging Trident organiseert reeds geruime tijd zeillessen voor de jeugd uit de regio.  Het jeugdzeilen in Wijk en Aalburg heeft zich in de achterliggende jaren bewezen en heeft een stabiele plaats verworven binnen de zeilvereniging.

Het doel is om de jeugd uit de regio kennis te laten maken met het zeilen en hen te laten genieten van de prachtige omgeving waarin we wonen. De rivier, het water en de wind biedt hen een uitdaging en de mogelijkheid om individueel en samen actief bezig te zijn. Het plezier in het zeilen en de veiligheid staan centraal tijdens de zeillessen.

Om een zo groot mogelijke groep kinderen te kunnen laten deelnemen aan de zeillessen wordt getracht het cursusgeld beperkt te houden. Behoudens de instructeurs wordt alles georganiseerd door vrijwilligers.

Op dit moment hebben zo’n 20 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar les.

247

 

Kinderen vanaf ca. 7/8 jaar kunnen leren zeilen in een Optimist. De optimist is een eenmans jeugdzeilboot met een spriettuig. De optimist heeft een zeiloppervlakte van 3,5 m2 en de boot is 2.30 m lang en 1.15 m breed. In 2015 zijn 6 nieuwe polyester optimisten aangeschaft voor de zeillessen.

 

 

 

7199826 orig

 

De vereniging beschikt tevens over een vijftal O’pen Bics. Kinderen vanaf ca. 12 jaar en die al wat beter kunnen zeilen, kunnen de jeugdzeillessen volgen in een O’pen Bic. De O’pen Bic is een spectaculaire eenmans zwaardboot. Deze boot is erg licht en door het relatief grote zeiloppervlakte is het met harde wind intensief zeilen en mogelijk om te planeren.  

Jaarlijks worden er 10 zeillessen georganiseerd op zondag, 5 lessen voor de zomervakantie en 5 lessen na de zomervakantie. De kinderen worden, afhankelijk van het zeilniveau, ingedeeld in groepen. Een les duurt 3 uur en is van 9.30 tot 12.30 uur of van 13.00 tot 16.00 uur. De kosten voor de zeillessen bedragen € 75,-- voor 5 lessen (inclusief huur van een optimist of O’pen Bic). Het is ook mogelijk om de lessen te volgen in je eigen optimist. In dit geval zijn de kosten € 50,-- voor 5 lessen.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag leren zeilen, neem dan contact op met iemand van de jeugdzeilcommissie of mail naar eissimmocliezdguej.[antispam].@wzvtrident.nl.

 

Tot ziens op het water!

 MG 7858