Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Wind zoeken op de zomeravondwedstrijd van 13 Juli

Geplaatst op 19-07-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: CornĂ© van Beek

Vorige week werd de wedstrijd afgelast omdat er te veel wind en onweer was voorspeld. Het onweer is wel gekomen maar er was zeker niet te veel wind, sterker nog ik denk dat de deelnemers graag in die wind een wedstrijd hadden willen varen.

Toen deze donderdagavond het startsignaal klonk kwam Clovis, met zijn bemanning, erachter dat hij vast aan de grond zat, met behulp van de Spiboom lukte het hem om los te komen en toch als tweede over de startlijn te gaan. Weer een andere boot leek wat te wrikken om Uberhaupt aan de start te komen, dit leverde echter geen protest op dus konden ze door gaan.img-0391

Toen het hele startveld vertrokken was, was het een kwestie van keuzes maken om een klein zuchtje wind op te zoeken. Wat is de juiste koers? Cees probeerde de koers over de provinciegrens terwijl Clovis toch probeerde de thermiek aan de Gelderse kant wat op te zoeken. Uiteindelijk bleek dat Cees wat eerder aan de bovenboei was, maar hij steekt ook wat hoger dus weten we nog steeds niet wat de juiste koers zou zijn.

Aan de bovenboei leek er wel een feestje gaande te zijn. We konden Frans-Jan, maar ook anderen, op het startpaleis horen, achteraf bleek dat Kevin winegums aan het uitdelen was, of was het meer toewerpen? (lees: bekogelen).

Ondanks het gebrek aan wind was het toch een aangename avond.

Corné