Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Wie kent Coen nog?

Geplaatst op 20-07-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Andries van der Pol

Toen ik in 1994 lid van Trident werd, en met mijn zeilbootje een box kreeg, ontmoetten wij daar Coen en zijn vrouw, een charmant echtpaar, met een bijzonder wit bootje Het had iets weg van een motor sailer. Hij had die boot in de nadagen van zijn watersportcarriëre gekocht. Eerder was hij de trotse eigenaar van het mooie houten zeilschip de Peer Gynt, de boot die hij overnam van Jan Duister.

Jaren na zijn actieve watersportcarriëre bleef Coen trouw lid van onze vereniging. Een aantal jaren geleden heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd. Jammer eigenlijk dat die oude rotten dan uit het beeld verdwijnen. Laatst was ik op ziekenbezoek bij Henk Verbeek, en toen hebben we ons samen nog afgevraagd hoe het met Coen zou zijn.

Een paar weken geleden stond ik bij het havenkantoortje met iemand te praten toen er een auto aankwam en parkeerde. En wat schetst mijn verbazing, daar stapte "good old" Coen met zijn dochter uit. Wat was ik aangenaam verrast!

Hij liep met een rollator, want de 84 jarige stoere Coen was met zijn fiets gevallen en had iets gebroken. Maar het ging weer beter met hem.

img-0999We hebben samen in bolzicht wat gedronken. Hij keek zijn ogen uit hoe mooi het in de haven geworden was. Aan de andere kant vertelde hij dat hij ook niet anders verwacht had. We hebben samen met zijn dochter wat herinneringen opgehaald. Zij was met haar 16e voor het laatst bij de haven geweest en vond het nog steeds jammer dat haar vader de Peer Gynt van de hand had gedaan. Ik heb haar verteld dat ze nog steeds lid kan worden en weer kan genieten van onze gezellige vereniging en het schoon stukske Brabant.

Toen we afscheid namen zeiden ze dat ze dit bezoek zeker nog eens zouden herhalen. Natuurlijk zijn ze altijd welkom.

 

 

Je hoort in de wandelgangen wel eens: "wat zoeken die mensen, die hier zover vandaan wonen nou eigenlijk bij Trident?". Nou als iemand dat uit kan leggen dan is het Coen.

 

Andries