Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Tridentweekend 2023

Geplaatst op 20-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter Vos

Het is al jaren een goede gewoonte om in september een weekend te organiseren waarin de zeilsport en de gezelligheid van onze vereniging centraal staan. Ook dit jaar is er door de leden van de wedstrijdcommissie en de evenementencommissie weer hard (samen) gewerkt om op 2 & 3 september ’23 weer een mooi programma samen te stellen.

En het resultaat mocht er weer zijn: op het parkeerterrein verrees een grote tent met bar en muziek waar op zaterdag in het ochtendzonnetje het palaver werd gehouden.

tridentweekend-f1

Het zonnetje scheen overvloedig, de wind was helaas niet al te sterk. Desalniettemin was de stemming goed en werd er door de deelnemers aandachtig naar de mededelingen van de wedstrijdleiding geluisterd.

Meteen daarna trokken de arbiters naar ons startpaleis om de baannummers op te hangen en al snel klonk het eerste tien minutensein.  De deelnemers vertrokken in diverse categorieën, o.a. open boten en kajuitjachten,  en streden fel om de eerste plaats. De wind mocht het dan laten afweten, de deelnemers zeker niet: juist nu kwam het op stuurmanskunsten en (wedstrijd) inzicht aan.  Na een aantal trage maar zeker niet minder spannende wedstrijden kwamen de deelnemers terug naar de tent om de tussenstanden te vernemen.

trridentweekend-2023-1trridentweekend-2023-2trridentweekend-2023-3

Hoewel er hier en daar wel een kleine teleurstelling moest worden verwerkt bleef de sfeer goed: gebroederlijk werd er aan de bar een pilsje gedronken met de tegenstanders van amper een uur geleden.

Rond 18.30 kwam dhr. Pan een heerlijk buffet presenteren waar de zeilers EN vele motorbootvaarders van Trident met genoegen van hebben gegeten. Onder het genot van deze royale maaltijd en een paar drankjes werden de verhalen van die dag doorgenomen, aangevuld met andere wetenswaardigheden.

Na deze lekkere maaltijd werd er nog geruime tijd nageborreld door de aanwezigen terwijl buiten een lekker kampvuurtje knapperde.

Zondag 3 september was het weer prachtig weer voor de zonaanbidders: de koperen ploert brandde ongenadig hard op onze hoofden. Helaas was er dit keer helemaal geen wind zodat de wedstrijdleiding zich genoodzaakt zag alle wedstrijden af te gelasten. Voor de jeugdzeilers werd er als pleister op de wonde een roeiwedstrijd georganiseerd.

Dat er niet gezeild kon worden betekende echter niet dat ook de evenementencommissie niets om handen had: met even groot enthousiasme als een dag eerder werden er weer soep en broodjes geserveerd en ook het koffiezetapparaat liet zich niet onbetuigd. Later op de dag werd ook de tap weer geopend en een muziekje opgezet zodat deze zondag ondanks het ontbreken van wind en wedstrijden zeker niet als mislukt kan worden beschouwd.

De uitslagen van de wedstrijden van zaterdag:

Kielboten:
1. Job en Coen de Nooijer
2. Jeroen en Arne Mans
3. Clovis Buijs

Zwaardboten:
1. Mathieu Doeland
2. Cees Fillekes
3. Thymen van Beek en Julian de Vos

trridentweekend-2023-4

Met dit weekend in ons achterhoofd hebben we hopelijk nog een paar mooie weekenden te gaan voordat de boten weer de winterberging in gaan. We kijken al weer uit naar de editie in 2024.

 

Alle vrijwilligers hartelijk bedankt!!!