Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Trident weekend 2018

Geplaatst op 29-08-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Corne van Beek

Op zaterdag begon het haventerrein rond 9:00 uur al vol te lopen met deelnemers. De bootjes konden worden opgetuigd. Na het palaver rond 10:30 uur gingen de eerste boten het water op. Om 11:30 uur gingen de eerste kajuitboten over de startlijn. Er werden 2 sprintwedstrijden gevaren en toen was het tijd voor de lunch. 

De evenementencommissie was er al klaar voor, de broodjes frikandel kon worden gebakken en achter de bar stonden al mensen om de zeilers van drank te voorzien. 

Ondertussen kon iedereen een kijkje nemen bij de stand van Dunea, door een microscoop naar het water kijken in het waterlab en de monster boot Arnold J bezoeken. Er werd vooral veel over de bellenbaan gesproken. Het is bijzonder om te bedenken dat er 1,3 miljoen mensen ons Maaswater na zuivering drinken!

Om kwart voor 2 was het de bedoeling om weer te gaan starten, maar wat kwam daar aan…

triwknd-2018-1De pauze werd wat verlengd om daarna, om 14:15 uur, weer te beginnen aan de laatste 3 sprintwedstrijden.

triwkknd-2018-3 

De sprintwedstrijden werden gewonnen door Jacky Bouman in de kajuitboot en Eva Benschop in de openboot klasse, ze ontvingen de Dunea Sprint bokaal.

triwknd-2018-2

De wedstrijdcommissie had nog een probleem, de pechprijs was vorig jaar richting Gorinchem gegaan maar is niet teruggekomen. Zou de pechprijs dit jaar dan aan de commissie zelf uitgereikt moeten worden? Maar de eerste gewonde liet niet lang op zich wachten Clovis heeft de giek tegen zijn hoofd aan gekregen waardoor hij de wedstrijd moest staken (kandidaat #1 voor de pechprijs) vervolgens scheerde de rescue over het water op weg naar een volgende kandidaat, de Stern van Gijs en Else v.d. Zijden was in aanvaring gekomen met een kajuitboot en hadden toch even hulp nodig om de beschadigde boot weer op het droge te krijgen (kandidaat #2). Vervolgens melde Thymen zich op het startschip met de mededeling dat zijn boot lek is als gevolg van een aanvaring voorkomende uit een bakboord/stuurboord situatie, en derhalve voor de dag moest opgeven. (kandidaat #3). Dan gaat het opeens snel, de wind was niet dusdanig dat men veel ongelukken zou verwachten.

 dsc-9813

Op zondag rond 8:30 uur stond de koffie alweer te pruttelen en op het gemak kwam iedereen op deze koffie af. 9:45 uur was het palaver en om 10:45 uur de eerste start.

Deze keer zijn we richting Veen gevaren zodat we deze dag eens een ander deel van de Afgedamde Maas konden bekijken.

dsc-9780

Ook de optimisten deden mee, we hadden iets meer aanmeldingen dan bootjes waardoor we die hebben laten rouleren. Iedere optimisten kaptein moest 1 wedstrijd meevaren met de rescue boot wat ook geen onaardige bezigheid is. Het werd nog even spannend gemaakt want Steve van Hemert lag toch solide op kop in het klassement, echter in de laatste wedstrijd verspeelde hij net een puntje teveel waardoor hij 2e werd en het klassement werd gewonnen door Abe Bol.

 

Bij de Open Bic klasse stond Gijs Bruin uit ’s-Hertogenbosch na de eerste dag op de eerste plek maar op de zondag wist Kim van der Maaden hem toch te snel af te zijn waardoor zij de Veronica trofee binnen sleepte.

dsc-9778 

Bijna op het eind van de laatste wedstrijd van de kajuitboten zagen we vanaf het startschip nog iets opmerkelijks gebeuren, Leo Blom van WV de Merwede liep vast op de Lubbers bank hij sprong uit zijn boot en duwde deze weer vlot waarna hij zijn weg kon vervolgen richting finish.

dsc-9790

Het weer was op de eerder genoemde onweersbui op zaterdag na prima te noemen, wind en regelmatig een zonnetje erbij.


dsc-9785


dsc-9811 

De uitslag van de wedstrijden was als volgt: uitslag

We kunnen weer terug kijken op een prachtig en geslaagd Trident Weekend.