Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Trident kan gaan roeien met de Skiff

Geplaatst op 13-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees van Berkel

Afgelopen zaterdag 12 juni heeft een kleine groep voor de eerste keer geroeid met onze St Ayles skiff de Willem van Oranje.

img-20210612-wa0001

 

Eerst was er de tewaterlating. Met een beetje spierkracht en hulp van de lier ging dat lekker vlot. Dan het leren instappen. Met iedereen in de boot werden de roeiriemen goedgelegd en onder begeleiding van Luuk de Boer uit Woudrichem hebben we de boot de haven uitgeroeid en het eerste tochtje gemaakt.

 

 

 

img-20210612-wa0005

 

Het  is leuk om met zijn vijven zo’n skiff te varen. Iedereen een roeispaan en 1 persoon aan het roer. In het begin even opletten om allemaal gelijk te roeien, maar als dat lukt kun je ook gezellig praten en genieten van de mooie natuur.

 

 

 

 

 

 

 

De komende periode gaan we roeien zodra we 5 mensen bij elkaar hebben. Daarvoor wordt een groepsapp opgezet met al de mensen die zich hebben opgegeven. Uiteindelijk hopen we dat er ook een aantal vaste teams komen. Dat kunnen fanatieke sporters zijn die wereldkampioen willen worden. Of mensen die naar het eerste het beste terrasje willen roeien en er een gezellig uurtje van willen maken. Alles kan: jong, oud, gemengd, vrouwenboot, mannenboot als het maar leuk is.

In de Corona tijd hebben velen ontdekt dat buiten sporten genieten is. Zeker op het water. Roeien is ook uitstekend om in conditie te blijven.

img-20210612-wa0009-2

We hebben nu enkele mensen in onze vereniging die als baksmeester een team kunnen leiden. Dus als je het een keer wil proberen geef je dan op bij Peter Sanders, Willem Lubbers of Cees van Berkel.