Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Tocht naar het Zuiden op zaterdag 15 juni leidde naar … Heusden.

Geplaatst op 16-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Coby Cools

De voorafgaande week hadden wij niets dan regen en nog eens regen, met spanning keken wij dan ook uit wat het weer op zaterdag 15 juni zou gaan doen omdat wij als Evenementencommissie dan “de tocht naar het Zuiden” hadden georganiseerd.

Gelukkig viel het weer uitermate mee en hadden wij een enkele druppel op de boten wat dus zeker geen naam mocht hebben. Er stond wel een behoorlijk windje maar dat mocht de pret niet drukken.

Helaas was het weer te slecht om met de St. Ayles skiff op pad te gaan, anders was dit een mooie aanvulling geweest voor deze tocht.

Alvorens wij vertrokken met 7 boten, zowel zeilboten als motorboten, al weten wij nog steeds niet zeker waar de “Wou 7” onder valt, dronken wij eerst gezellig met z’n allen een kop koffie, thee of een frisdrank met een lekkernij. Na uitleg wat de dag ging brengen en het uitreiken van de vragenlijst, voeren wij de haven uit richting Heusden. De motorboten konden een ligplaats vinden in de stadskom en de zeilboten mochten aanmeren in de haven 

De lunch nuttigden wij in eetcafé Havenzicht en om klokslag twee uur startten wij vol en voldaan van het twaalf uurtje de wandeltocht door Heusden. De gidsen wisten interessante feitjes over vroeger tijden over het ontstaan van Heusden te vertellen. Ontzettend leuk om dat te horen. De stadswandeling ging over de brede paden en de smalle steegjes van de vestingstad Heusden, echter de rondwandeling over de stadswallen lieten wij schieten vanwege de modderige situatie, want modder aan de schoenen zou zeker leiden tot enige discussie bij het weer aan boord gaan van de boten. Tevreden stapten wij weer aan boord en vervolgden wij onze vaartrip naar de Dode Maas, zodat de nog openstaande vragen beantwoord konden worden. Diezelfde vragenlijst leidde tot leuke hevige discussies tijdens het frieteten in Bolzicht. Sommige vragen hebben, terwijl dit berichtje uit mijn vingers rolt, nog steeds geen eenduidig antwoord. Wat kan men een vraag toch op verschillende manieren opvatten!!

Uiteindelijk hadden Dina en Koos Versteeg de meeste kennis en/of geluk om als winnaar uit de bus te komen.

Na nog even na geborreld te hebben met enkele deelnemers kwamen wij tot de conclusie dat het een leuke tocht was.

Wij hebben nu al zin om aan die van volgend jaar te beginnen… waar zal die naar toe gaan?

De Evenementencommissie

Meer foto's kunt u vinden in het fotoalbum

20240615-180229000-ios