Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Spannende 2de wedstrijd van het seizoen

Geplaatst op 31-05-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Tanneke

Op 17 mei werd de tweede zomeravond wedstrijd gevaren. De opkomst van de wedstrijdleiders was net zo groot als die van de deelnemers. Het mag duidelijk zijn dat hiermee een eerlijk verloop van de wedstrijd gegarandeerd werd. Bij aanvang van de wedstrijd was de wind wat vlagerig en verzamelden zich donkere wolken boven de rivier. Thymen ging voor het eerst met zijn prachtige nieuwe Splash varen en had wat meer tijd nodig met het optuigen van zijn boot dan normaal. Daarnaast moest hij een aantal verstekelingen van het IJsselmeer van afgelopen weekend van zijn prachtige boot verwijderen (er hadden zich tientallen vliegjes en muggen verzameld waarvan nog enkele levend). Omdat  hij ook het verzoek had gekregen van de wedstrijdleiding de startboei in het water te leggen, betekende dit een ietwat vertraagde start van de wedstrijd. Dit leidde overigens niet tot bezwaren bij de overige deelnemers, zij konden zo hun bootje wat invaren.

 

De start van de wedstrijd verliep ditmaal smetteloos. Al zijn wat vragen gesteld bij het mogelijk ietwat voortijdige vertrek van de boot -nog- zonder naam (van Job een Coen). De wedstrijdleiding besloot dit door de vingers te zien. De wind bleef vlagerig, trok soms verrassend aan en maakte zelfs een draaiing van 180 graden. Dit maakte dat wij vanaf het startpaleis wat vreemde verschuivingen in het deelnemersveld waarnamen. Tot onze blijde verrassing zetten Joop een Coen hun spinnaker op. Het was een spectaculair gezicht om dit 52 vierkante meter gele zeil de lucht in te zien gaan en de boot nog meer snelheid te zien maken. Het binnenhalen van de spinnaker verliep vervolgens ook bijna vlekkeloos, chapeau heren!

En dan de finish; na de binnenkomst van de boot van Job een Coen lagen Wim en Jacky heel dicht bij elkaar. De laatste honderden meters na het ronden van de laatste boei leek het dat Wim zijn voorsprong moest weggeven aan Jacky, hetgeen uiteindelijk net niet gebeurde. De wedstrijd werd gewonnen door Thijmen gevolgd door Wim, Jacky en Job een Coen.  Concluderend kan gesteld worden dat het uiteindelijk een redelijk enerverende tweede zomeravondwedstrijd werd. Spannend was het overigens ook op het startschip. De wedstrijdleiding heeft ervaren dat zij blijkbaar een enorme aantrekkingskracht op een aantal mensen heeft, leidend tot risicovolle situaties en tijdelijke overbevolking. Wij roepen alle enthousiaste toeschouwers dan ook vriendelijk en zeker ook dringend op om hiermee een volgende keer echt rekening te houden, al is het maar bij het moment suprême: namelijk de finish van de schepen. Alvast dank voor uw begrip!

De volgende wedstrijd is op donderdag 1 juni 2017, zorg dat je er bij bent!

 

De wedstrijdcommissie