Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Sjoelavond!

Geplaatst op 17-02-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Koos Versteeg

15 Februari 2019 was een gedenkwaardige dag.


De dag begon voor de buitenparkeerders onder ons met ijskrabben. Daarna een onwaarschijnlijk zomerse winterdag met, zo half Februari (!) een dagtemperatuur van 15 graden.

's-Avonds ging het echter pas goed los en steeg het denkbeeldige kwik andermaal tot recordhoogte!
Zo rond de tijd, dat de inactievelingen onder ons de laatste druppel uit hun koffiekopjes likken en al steels naar de koelkast kijken hoe ze hun innerlijke varkens weer bij kunnen spekken, verzamelden zich in "Bolzicht"een schare van zo'n 20 sportievelingen, die de avond zouden benutten om, met elkaar, in eendracht en naijver, de degens te
kruisen.


sjoelen1a

 Het toernooiveld: "De Sjoelbak"

sjoelen2

In opperste concentratie schoven zij de schijven over de geschaafde en gepolijste planken. Een breed scala van sportieve emoties ontvouwde zich voor de oplettende toeschouwer.

Fanatisme, slimmigheidjes, overwinningsroes, protesten, seniore overmoed, teleurstelling, onvermoede talenten, Vechtlust, strijd en tactische vondsten. Topsport dus op het scherpst van de snede.
Bloed in de bak, zelfs een blessurebehandeling, niets bleef
ze bespaard. "Gaat het weer een beetje, Teus? "
Na de strijd trok de jury zich tenslotte terug om alle geleverde prestaties te beoordelen, de protesten te behandelen en daarna hun strenge doch rechtvaardige oordeel te vellen.

De toernooidirectie benutte de wachttijd om, en dat is géén geintje, een prachtige collectie bloemen en planten te verloten onder de aanwezigen. Iedereen alvast gelukkig dus.

Toen werd het tijd voor de slotceremonie:
Na rijp beraad werd Sjanny den Dekker als oppersjoelmeester en winnaar aangewezen. Juryvoorzitter Mike van Bergeijk huldigde haar met lovende woorden en bijbehorende versierselen, Oud -kampioen Peter Vos overhandigde haar tenslotte de felbevochten Houten Plak, een WISSELtrofee,die nimmer in rook op mag gaan!

sjoelen3

Familie Timmermans van Vita Nova en firma L & B van hoofdsponsor Teus Schreuders:

Hartelijk bedankt voor de royale bloemenbijdrage!