Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Roeien in de Biesbosch

Geplaatst op 18-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees van Berkel

Zaterdag 15 oktober was er een roeitocht van 21 km door de Biesbosch. De roeivereniging uit Willemstad had de toertocht georganiseerd en deed mee met 3 roeiboten. Daarnaast waren er boten uit Giessen, Oudendijk en Woudrichem. Ook Trident was van de partij met onze skiff gevuld met 6 van onze roeiers.

09-whatsapp-image-2022-10-16-at-18-29-31-1

 

Het was een heerlijke ochtend met een lekker zonnetje en niet teveel wind. Rond 9 uur zijn de boten in Drimmelen te water gelaten en na een tochtje van 4 km over de Amer zijn we via het Gat van de Kerksloot de Biesbosch in gedoken. Natuurlijk eerst even lekker aanleggen en bijpraten met z’n allen op een steigertje. Dan tussen de spaarbekkens door naar het noorden. Door steeds smaller wordende watertjes waar je dikwijls in het water de grond kunt zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-whatsapp-image-2022-10-16-at-18-23-42-1

 

De Biesbosch is mooi in deze tijd van het jaar. Heerlijk stil, bijna geen boten. Het wuivend riet, de grienden en licht kleurende bomen vormen een constant wisselend decor, waardoor je lekker ontspant.

Dat je in de Biesbosch kunt verdwalen weten veel mensen, maar als je daar vaart begrijp je ook waarom. Veel kleine en grotere aftakkingen en meer bochten dan rechte stukken. Zo miste de voorste boot een afslag naar bakboord en volgde de rest van de roeibootjes als makke schaapjes. 

 

 

 

We kwamen nu in een kreek die steeds smaller werd. Even verderop konden onze roeiboten er nog maar net doorheen. Wel zaten de roeispanen aan beide zijden in het riet. “Toch maar omdraaien? Even op de GPS van de telefoon kijken waar we precies zitten. Ooh, over 150 meter zijn we weer op breed water”. Dus zijn we maar doorgevaren en na enkele minuten rietroeien uitgekomen op de brede Ruigt.

13-whatsapp-image-2022-10-16-at-18-32-32

 

Weer tijd voor koffie/eten/snoepen/kletsen/plas pauze. Dus aangelegd aan een steigertje niet ver van het enige huis dat we tegengekomen zijn in de Biesbosch.

 

 

 

 

Dan weer verder via het Steurgat, het Spijkerboor en de Amer terug naar Drimmelen.

Een heerlijke tocht die ondanks de vele kilometers niemand echt heeft vermoeid. Ik zou morgen wel weer willen. Dat zit er niet in. Maar hopelijk is het niet de laatste keer dat we gaan roeien in de Biesbosch!

In de fotoalbum op de Trident website is een sfeerimpressie te  zien van de tocht. Deze link brengt er je ook naar toe.