Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Pinksterweekend 2018

Geplaatst op 29-08-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Hestia en Giselle

Op 19,20,21 mei hadden we weer een ouderwets evenement .

Samen met WSV de Merwede uit Gorinchem en WSV Woudrichem is het Pinksterweekend uitgewerkt.  Al vroeg dit jaar kregen we een prachtige poster met daarop de plannen. De commissies hebben geweldig werk verzet.

Het weer beloofde ook mee te werken en dat klopte. Zaterdag was het bewolkt en fris maar zondag en maandag was het warm en zonnig met een lekker windje uit het oosten.

Zaterdag middag om 12.30 vertrokken 17 boten uit onze haven naar Gorinchem. 3 motorboten en 14 zeilboten. Jammer genoeg kon Thomas niet mee omdat zijn vrouw ziek was. Jopie had broodjes gesmeerd die we mee konden nemen. En daar gingen we.

De sluis ging best vlot en we waren om ± 15.00 uur in de haven van Gorinchem. Er kwamen ook 2 boten uit den Bosch, dat was ook weer een leuk weerzien.

Om 17.00 uur was het happy hour. De burgermeester van Gorinchem heeft het evenement officieel geopend en daarna kregen we een maaltijd Lekker!!

’s Avonds was er muziek, binnen werd er gedanst en buiten bij de vuurkorven of op de boot heerlijk gekletst. Het was een weerzien van oude bekenden en heel gezellig.

Zondag scheen de zon. Na het palaver vertrokken alle boten naar Woudrichem waar een wedstrijd werd gezeild heen en weer richting de sluis.freek-van-reen

Een aantal motorbootvaarders hebben een tijd gekeken want die moesten letters verzamelen die een aantal zeilboten in de reling hadden hangen om daar een woord van te maken. Dat bleken 22 letters te zijn en er werd enorm gepuzzeld. In de sluis (een aantal motorboten waren wat eerder gegaan) bleek dat niemand het woord kon vinden. Ook mochten we per persoon 2 mooie foto’s van die dag insturen.

Ondertussen is er lekker gezeild. Er zijn heel wat schepen vastgelopen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de prijsuitreiking in het mooie nieuwe clubhuis van WSV Woudrichem zijn we rond 16.00 uur vertrokken richting de sluis. De hele meute paste er in 1 keer in. Het leek wel een zonnige dag in de sluis bij Bruinisse. Na de sluis op ons gemak teruggevaren. Een aantal boten aan elkaar geknoopt.joost-tegen

Bij ons was inmiddels alles klaar gemaakt voor de BBQ. Een aantal mannen uit Gorinchem waren de koks. Die hadden dikke lol met elkaar. De tap was open en de wijn stond koud , dus… alle ingrediënten voor een gezellige avond. Het bleef lang licht en iedereen was lekker buiten.img-1845

’s Avonds was de uitslag van de fotowedstrijd. Peter Vos kreeg de derde prijs met een foto van een meisje op een groot schip die alleen zat te sturen(Jet) Freek van Rheen de tweede plaats met een mooie landschapsfoto en de eerste plaats ging naar iemand van Woudrichem of Gorinchem.

Daarna de uitslag van de woordpuzzel. Er waren niet veel oplossingen ingestuurd en maar 1 persoon had het woord gevonden. WATERSPORTSAMENWERKING. Dat sloeg natuurlijk helemaal op het weekend, maar was wel ingewikkeld om te vinden.

Maandag scheen de zon weer uitgebreid. De zeilers hebben 2 wedstrijdjes gevaren. Het eerste was een makkelijkere baan dan de tweede. De eerste ging richting Veen en weer terug. De tweede moesten we het Heusdens Kanaal in en dat was terug een kruisrak. Dus een enorm gekrioel en geschreeuw soms. Ook kwam er nog gezellig een stenenboot tussendoor maar dat ging goed. Een paar andere watersporters(motorboten ), hadden soms problemen met de laverende schepen en daar werd wel eens gemopperd. Die wisten kennelijk niet dat goed zeemanschap na de stuurboord oever regel ook wel eens nodig is. Maar alles is prima verlopen.

De prijsuitreiking die volgde is echt zeer flamboyant door Clovis gedaan die iedereen wel aan het lachen en  klappen kreeg. Klik hier voor de uitslag

Het was een gezellig weekend en zeker voor herhaling vatbaar.img-1831

 

Hestia en Giselle