Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Maasbruggenwedstrijd bijna in het water gevallen

Geplaatst op 25-09-2017  -  Categorie: Zeilwedstrijden  -  Auteur: Cees van Berkel

De voorspellingen voor de hele zaterdag waren regen, regen en nog eens regen en bijna geen wind. Ik had voor de zekerheid mijn hele zeezeilpak met zwemvest meegenomen van mijn boot om op te stappen bij de Q Elizabeth. Nog even voor 10 uur gekeken en de regenradar gaf voor de komende uren alleen maar regen aan. Aangekomen in de haven regende het maar dat kon de echte zeilers niet weerhouden om te vertrekken. Eenmaal op de Maas vielen de laatste druppels en de rest van de dag is het droog gebleven! Terwijl de donkere wolken zich ten oosten van ons samenpakten.

held-onder-de-brug-2Frans-Jan moest nog even overstappen als ballast om Thomas met de Held onder de brug door te krijgen. Altijd weer leuk om zo onder de brug door te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

De wedstrijd begon met het palaver en koffie in het clubhuis van de watersportvereniging 't Stik in Hedel. Clovis kwam net voor het palaver binnen. Just in time!

 

De Maasbruggenwedstrijd is een unieke wedstrijd waarbij de langzaamste schepen eerst starten op basis van hun handicap. Dus ieder schip heeft zijn eigen starttijd. Dan wordt er gevaren naar de keersluis bij Aalburg en terug naar het Bernse veer. Dan weer terug naar de keersluis en zo verder totdat het 16:30 is. Om 16:30 is de volgorde van de schepen ook de uitslag van de wedstrijd. Het schip dat vooraan ligt is dus ook werkelijk de winnaar.

Dramatisch dreigende luchten en een lichte bries vormden het decor, maar het was voor iedereen een heerlijke zeilmiddag.dsc-0108-20170916-145411-2

 

 

 

dsc-0125-20170916-152642-2

de-winnaars Dit jaar was Ruud van der Zijden met zijn rode Fox absoluut de beste. Met grote voorsprong heeft hij iedereen achter zich gehouden. Gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de prijsuitreiking bij de watersportvereniging in Heusden zijn de Trident boten weer teruggevaren naar de thuishaven om op tijd te zijn voor de jaarlijkse BBQ.

 

Cees van Berkel