Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Maasbruggen wedstrijd een nieuw talent en een Max Verstappen inhaalrace

Geplaatst op 19-11-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Corne Verbeek

De Maasbruggenrace is een leuk en unieke zeilwedstrijd. Het is de enige inhaalrace van het jaar. Alle boten starten op verschillende tijdstippen afhankelijk  van hun handicap. De langzaamste boot start eerst en de snelste laatst. De finish is op een vooraf afgesproken tijdstip. De volgorde van de boten op het water is dan ook de definitieve uitslag van de wedstrijd. 

Het was een mooie dag, aan zon en wind geen gebrek, 11 knopen met uitschieters van 18 uit westelijke richting.

Wij zouden dit jaar in Hedel starten maar dat was niet mogelijk. Ze hadden alle steigers uit het water gehaald om deze te vernieuwen, dus zijn we in Heusden gestart.

20180915-135352

 Henk van den Broek met zijn Stern ging om 13:00 uur als eerste van start en hij hield die eerste plek ook nog verrassend lang vast. Daarna volgden de andere boten iedereen op zijn eigen tijdstip. Voor de wind spoten ze richting Well. Met de spinaker vol voor het schip gingen sommige boten soms tegen de 7 knopen. Dan de boei ronden en aan de wind richting Heusden. Er werd geknokt om elke meter. Sommige onderbemand, andere nog niet helemaal bekend met hun schip en natuurlijk de ervaren rotten. Thomas was fanatiek en trok zo hard aan de helmstok om Jeroen en Greet bij te houden dat deze afbrak en hij de race moest opgeven. Pas in het tweede voordewindse rak op weg naar de beneden boei werden Henk van de Broek en zijn bemanning ingehaald. Al met al hebben ze veel progressie geboekt in dit eerste seizoen dat ze hebben meegevaren.

Tot verdriet van Heusden ging de trofee dit jaar naar Trident. De uiteindelijke winnaar was Ruud van der Zijden met zijn Fox 22, die als een Max Verstappen al zijn tegenstanders 1 voor 1 voorbijging.

Het was een prachtige wedstrijd waar lekker fanatiek gezeild werd. Na afloop kwam iedereen gezellig bij elkaar op het ponton om een biertje te drinken en de wedstrijd en tactieken met elkaar door te spreken. Trident heeft wederom bewezen dat ze goede zeilers en snelle boten hebben.

Volgend jaar ligt de uitdaging bij Heusden om ons te verslaan. Maar wij nemen deze uitdaging natuurlijk graag aan en zijn hoopvol dat we ook dan met het ere-metaal aan de haal kunnen gaan, of was het toch plastic Ruud en Jacky?

De wedstrijdcommissie