Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Koen de Nooijer Nederlands kampioen FJ 2022

Geplaatst op 24-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: CornĂ© van Beek  -  Bron: Watersport TV

Koen de Nooijer Nederlands kampioen FJ 2022

LOOSDRECHT- Jaarlijks wordt de initiator van de Flying Dutchman (FD) en de Flying Junior (FJ) door de KWVL herdacht met de organisatie van de Coen Gülcher Memorial Trophy. Dit jaar viel voor de Flying Junior deze wedstrijd samen met het Open Nederlands Kampioenschap. 

Op zaterdag verschenen 15 FD’s en 20 FJ’s  aan de start om 4 wedstrijden te varen. De weersomstandigheden waren bijna ideaal. Een redelijk constante wind van rond de 12 knopen en een aangename temperatuur. De FD ’s voeren een driehoekbaan waarvan het eerste kruisrak 1.300 meter lang was. De baan voor de FJ’s was iets korter en zij voeren hun baan twee keer. 

Na de vierde wedstrijd tekende zich zowel bij de FD’s als bij de FJ’s de winnaar al af. Enno Kramer de voormalig tweevoudig wereldkampioen FD met bemanning Ard Geelkerken voer vier eerste plaatsen. Hetzelfde gold voor Guido Sol en Koen de Nooijer in de FJ, 

Zondag waren de omstandigheden minder gunstig. De wind liet het een beetje afweten maar met 7 knopen wind konden toch mooie wedstrijden gevaren worden. De wind was gedraaid en kwam uit een andere hoek nl. zuidoost en was grilliger dan op zaterdag. Wedstrijdleider Sander Jorissen besloot de baan in tekorten en zorgde ervoor dat door slimme baan wijzigingen tussen de drie wedstrijden door de baan er optimaal in bleef liggen. 

Guido Sol en Koen de Nooijer mochten zich open Nederlands Kampioen noemen en namen zowel de Coen Gúlcher als de miniatuur FJ als wisselprijs voor een jaar mee naar huis. Tweede werd de kersverse wereldkampioenen FJ, Hylke Sasse. Het internationale karakter kwam naar voren bij de derde prijs van de Duitsers Matthias Riffeler, en Justus Rüthing.