Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Jeugdzeilen 2018 op alle fronten top

Geplaatst op 20-11-2018  -  Categorie: Algemeen

Het jeugdzeilen van 2018 was op alle fronten helemaal top! Dit zeilseizoen deden er maar liefst 24 kinderen mee! Veel nieuwe gezichten in de optimist: Yonah, Neeltje, Jente, Julia, Bram, Otis, Roxane en Thomas. Erg leuk om het enthousiasme van deze nieuwe kinderen te zien. Soms was het spannend voor ze, maar de glimlach die we zagen om hun gezichten was super! De lessen zijn wederom met veel toewijding gegeven door Job en Coen. De eerste 4 lessen van het voorjaar waren qua weer helemaal super. Een mooi zonnetje, lekkere temperatuur en een rustig windje. Prima voor onze beginners. Voor de gevorderde zeilers wat tam, dat werd tijdens de laatste les van het voorjaar ruimschoots goedgemaakt met een harde wind. Voor de beginners weer wat te heftig, maar ook weer heel stoer om mee te maken.

dsc-9780 2

Het najaar begon met de Tridentzeilwedstrijden. Voor een aantal jeugdzeilers werd dit de allereerste zeilwedstrijd. De wind tijdens het Tridentweekend was rustig, dat had voor menig jeugdzeiler wat meer mogen zijn. Er hebben 15 jeugdzeilers deelgenomen in de Optimist en O’pen Bic. De wedstrijden in de Optimist zijn gewonnen door Abe Bol en de O’pen Bic klasse door Kim van der Maaden.

Alle zondagen in september stonden in het teken van de zeillessen van het najaar. De wind tijdens de najaarslessen was ook vrij rustig. Op 1 zeildag was de temperatuur erg koud, door de oosten wind en de motregen werd het er nog kouder op. Deze zeilles hebben we wat ingekort zodat iedereen het niet te koud zou krijgen en thuis lekker kon opwarmen in een warm bad of warme douche.

We hebben dit jaar het jeugdzeilen afgesloten met een jeugdzeilweekend. Op zaterdagmiddag hebben de kinderen deelgenomen aan de Poederoijentocht. Na een beschuitfluiten was het zo snel mogelijk naar de optimisten en Bics om te starten met de tocht. Carmel en Kim hebben in hun eigen Splash gevaren. Een aantal kinderen mocht mee in de rescueboot met Niels en Coen en Eva om tijdens de tocht met iemand uit de optimist te wisselen. Thom heeft in zijn eigen rubberboot gevaren. Uiteraard wilden de meesten ook graag met Thom mee varen.

mg-8219-orig 2Tijdens de tocht waren er diverse spellen. Ter hoogte van de steenfabriek moest er een bal in de basket gegooid worden. Dat was best lastig vanuit een zeilboot maar het is uiteindelijk iedereen gelukt waardoor iedereen de tocht mocht hervatten.mg-8177-orig 2

Een stukje verderop dreven in een keer heel veel badeendjes in de Maas. Iedere deelnemer moest een badeendje uit de maas opvissen en achter aan zijn boot vastbinden. Dit zorgde voor veel hilariteit. Tijdens het zeilen is het toch wel erg lastig om een goede knoop te maken en het badeendje niet te verliezen. In Veen heeft iedereen aangelegd aan de steiger van Marry en Bernita en was er een spel op de kant. Met het schieten met een luchtdrukpistool konden punten verdiend worden.

mg-8241-orig 2

Daarna werd de Poederoijentocht hervat. Door de matige wind zijn we niet helemaal in Poederoijen uitgekomen. Op de terugweg hebben we de bootjes teruggesleept naar de haven. Nadat alle punten door de wedstrijdcommissie waren opgeteld werd Abe Bol tot winnaar uitgeroepen en mocht hij de felbegeerde hoorn van Poederoijen in ontvangst nemen. Nadat alle bootjes weer netjes in de stalling stonden werden de Barbecues aangestoken en het vlees werd hierop vakkundig bereid door Jan en Teo. Na de BBQ werden er diverse spellen gespeeld onder leiding van Job, Esther, Coen en Eva. De vuurkorven zorgden ’s-avonds voor wat warmte en gezelligheid en natuurlijk voor lekkere gesmolten Marshmallows. Bolzicht werd door Berthine met de kinderen omgetoverd tot prachtige slaapzaal waar de meeste kinderen een heerlijk bedje hadden. De ochtendgroep O’pen Bic (Eva, Isabelle, Jet, Carmel en Kim) sliepen op de Bunda en Lars, Thom en Thomas op de Tablasso. Het werd de koudste nacht van het jaar en volgens sommige kinderen de koudste nacht die ze ooit hadden meegemaakt. Het was net Nova Zembla. Ben benieuwd of de jongens volgend jaar weer op de boot gaan slapen. In Bolzicht was het in ieder geval heerlijk warm en heeft niemand het koud gehad. ’s-Ochtends werd Bolzicht weer omgetoverd tot ontbijtzaal en werden de buikjes weer goed gevuld. De wind liet het echter afweten deze zondag. Tijd voor een alternatief programma. Dat werd met zijn allen op de Huib richting het Eiland (Nederhemert-Zuid). Een mooie gelegenheid om op de Huib een leuke groepsfoto te maken. Na een mooie wandeling en wat spellen in het bos werd het tijd om terug te varen richting de haven. De eerste ouders waren inmiddels al gearriveerd om de kinderen weer op te halen. Na een inmiddels traditioneel broodje knakworst vertrokken de kinderen met een grote lach op het gezicht naar huis. Het was een prachtige afsluiting van een heel mooi jeugdzeilseizoen.

Namens de jeugdzeilcommissie

Brenda van der Maaden

img-8348