Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

In memoriam Vincent Honings

Geplaatst op 29-04-2017  -  Categorie: Algemeen

VINCENT1 3153

Graag wil ik met u stil staan bij het op 76 jarige leeftijd overlijden van Vincent Honings senior.

Vincent zou dit jaar 40 jaar lid zijn, helaas heeft hij het net niet gehaald

Voor degene onder u die hem niet kennen, Vincent was in zijn tijd een betrokken bestuurslid van onze vereniging. Hij was altijd een vrolijk mens. In de functie van commissaris haven heeft hij vele jaren onze vereniging gediend. Daarvoor heeft hij dan ook het erelidmaatschap gekregen.

In zijn persoonlijk leven ging het niet van een leiendakje. Eerst verloor hij zijn vrouw, en binnen een jaar zijn zoon, die ook lid van onze club was. Daarna is hij nooit meer de oude geworden.

Stille getuigen van hem zijn de Toon, de roeiboot die onder zijn hoede door de leerschool van "zijn" Verolme scheepswerf te Heusden pro deo werd gebouwd. En zeker ook de helling, die zonder zijn toedoen al lang verleden tijd geweest zou zijn.

Ik herinner me de zaterdagavond bij de haven, toen er door het plotseling overlijden van een ander gewaardeerd bestuurslid een vacature in het bestuur was, en hij mij haast dwong deze functie te aanvaarden, met de woorden kom er bij we hebben bij deze club gewone jongens nodig, en gekscherend zoveel werk is het nu ook weer niet!

En dat was hij, een gewone jongen met een klein notitieboekje waar hij de klussen voor de werkzaterdagen noteerde.

 

Vincent bedankt!

 

Andries van der Pol