Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Het begint er op te lijken

Geplaatst op 10-03-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees van Berkel

20210227-160930-2

De laatste werkzaamheden aan de steigers in de oude haven zijn voltooid. De helling en alle ligplaatsen in dit gedeelte kunnen weer worden gebruikt.

Naast het baggeren zijn ook de steigers flink onder handen genomen. De geleide rollen rond de palen zijn vervangen en de krakende scharnieren van enkele vingerpieren zijn vervangen door een stevige boutverbinding met rubbers. Ook zijn bij 2 vingerpieren de betonnen drijvers vervangen door een stalen buis waardoor ze veel stabieler zijn geworden. De boutverbindingen met de drijvers zijn geborgd en de steigers zijn opnieuw gebalanceerd. Als laatste wordt  de elektriciteit en de wateraansluiting weer aangebracht en worden de afdekplaten van de goten opnieuw gemonteerd.   

Het opknappen van de steigers gebeurt helemaal in eigen beheer. Michiel, Karel, Anton en Koos zijn de afgelopen weken bijna dagelijks in de haven aan het werk geweest met fitten, lassen en sleutelen. Martin heeft het schilderwerk verzorgd. Wim en Jacky zijn bezig om de elektriciteit en het water opnieuw aan te sluiten en te vervangen waar nodig. Een knappe prestatie van deze mensen waardoor we weer jarenlang zorgenloos gebruik kunnen maken van de haven!

Ook de E steiger in de nieuwe haven is bijna gereed. Dit zal naar schatting nog een week of 2 duren.

In de haven blijft altijd werk. De verbinding tussen de spuitplaats en de helling is verbreed voor het te water laten van de skiff en de kleine zeilboten. Ook het straatwerk op de krib moet nog worden opgeknapt.  

dsc-2837-2

 

Dus als het begint te jeuken en “je boot” weer het water in wil, dan kan het! Je kunt eventueel tijdelijk in de oude haven liggen. Maak een plan om de boot vaarklaar te maken zodat deze weer het water in kan.

De lente komt eraan.