Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Forellen !

Geplaatst op 07-02-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Koos Versteeg

Forellen1kopie

Op 17 September 2016 reisde de Visdivisie van Trident af naar “de Kamphoeve” in Ommeren. Hier is door de Viscommissie één van de vijvers afgehuurd, waar op forellen gevist kan worden.

   

Ommeren 2

Na het storten van een kipkarretje forellen ontspint zich daar een strijd, wie de meeste vissen op de kop weet te tikken.

In opperste concentratie worden wormen aan de haak geregen, dobbers zorgvuldig op de enig juiste hoogte afgesteld en de zenuwslopende rustgevendheid van jacht op hongerige roofvissen maakt zich meester van de fanatieke Tridentvissers!

 

 

 

Ondanks de gedegen voorbereidingen gaat er ook weleens iets mis: Cees Mutsaerts vindt een nieuwe toepassing van het wargaren  uit.

Ommeren 3

Helaas is het als visgerei niet meer te gebruiken. Slechts met de hulp en inzicht van Truus Bouman lukt het, om het vistuig weer engszins strijdvaardig te maken.

Forellen, die als dolfijnen boven het wateroppervlak tuimelen, de spanning van beet hebben:

Gaat die dobber nou onder of gaat ie niet!

De gelukzalige bevrediging van jachtdrift, wanneer er weer zo'n glinsterende buit het tijdelijke water voor de eeuwige vergankelijkheid van de slachttafel moet verwisselen...

Kortom drie uren van spanning en sensatie, die omvliegen, zowel voor de deelnemers, als ook voor de oplettende kijkers en luisteraars.

 

Ommeren 4Het zijn gelukkig niet allemaalbloedfanatieke rooktonvullers in overlevingstenue die deze middag de zomen van de visvijver bevolken. Moeder en dochters Groenenberg zorgen met hun zonnige kledij en informele aanpak van de onvermijdelijke hengelsportproblemen voor het welkome contrast in deze competitievolle mannenwereld.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Forellen 4Onofficiële winnaar van de sportieve middag wordt volgens mij vislid Wim van Bruchem, die zijn gele koelbox vrijwel geheel weet te vullen met de zilverkleurige versnaperingen.

Een middag om niet snel te vergeten en waar s' avonds bij rookton en/of barbecue nog lang over nagepraat wordt!

 

 

 

 

 

  

Hulde en complimenten aan de viscommissie en hun partners, die dit evenement weer uitstekend georganiseerd en verzorgd hebben!