Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Fantastisch Trident Weekend

Geplaatst op 08-10-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Tanneke

3dent-weekend-60a0820-origIeder jaar, aan het begin van de maand juni, zie je in de haven van Trident een vreemd schouwspel afspelen. Mensen verschijnen op hun boot en ontplooien allerlei onderhoudsactiviteiten. Er worden nieuwe zeilen de haven ingedragen, de schepen opnieuw getuigd en zelfs enkele schepen uit het water gehaald om de romp schoon te maken. De verklaring voor al deze activiteiten is het Trident weekend dat in het verschiet ligt. Een groot wedstrijd evenement dat bijna te vergelijken is met de Volvo Ocean Race. Aangekleed met heerlijk eten en drinken en vooral veel gezelligheid voor iedereen. 

Overigens wordt niet alleen aan de schepen gewerkt maar ook aan de lichamen om deze in optimale conditie te brengen. Werkelijk niets wordt aan het toeval overgelaten om serieus mee te kunnen dingen in de strijd om de prachtige bokalen die het Trident weekend te bieden heeft. 

Voor de organisatie betekent dit ook een forse uitdaging. Er werd overlegd en samengewerkt met allerlei commissies van de vereniging. De havenmeester wordt geinformeerd en toestemming wordt gevraagd aan Rijkswaterstaat en de gemeente Aalburg! 

Er meldden zich naast veel enthousiaste zeilers van Trident een grote groep zeilers uit Gorinchem een zij kwamen met een volgeladen vrachtschip vanuit het Zuidhollandse naar Brabant gevaren om deel te kunnen nemen aan het evenement. De steiger die sinds het vertrek van de Jaan er wat kaal bijligt, werd mooi in gebruik genomen. En het was goed dat de Gorinchemers er bij waren, voor de wedstrijden ter uitbreiding van het deelnemersveld en ook, en zeker zo belangrijk, voor de sfeer en gezelligheid. Want die waren- dat kan niet onbenoemd gelaten worden- perfect.

De weergoden waren Trident opnieuw goed gezind. Twee dagen heel behoorlijke zeilomstandigheden en voor toeschouwers en niet-zeilende leden een lekkere temperatuur om wat bij te kletsen of aan te moedigen. 

3dent-weekend-60a0751-orig

De wedstrijden vonden over twee dagen plaats en voor de jongste zeilers in de Optimistenklasse werden speciale wedstrijden op zondag georganiseerd. Het grote deelnemersveld en diverse klasses waar in gestreden werd maakten het soms een uitdaging om één en ander strak te plannen. uiteindelijk is het toch gelukt. 

Het werd spannend. Bij de start en tijdens de wedstrijd werd niets aan het toeval overgelaten en werd fanatiek gestreden. Dit leverde voor de toeschouwers soms heel opmerkelijke zaken op en zelfs spannende momenten bij de finish.

3dent-weekend-60a0785-orig

 

De leden van de wedstrijdcommissie hadden het soms wat moeilijk, want het blijft natuurlijk de vraag of zij alles goed kunnen beoordelen op afstand. 

De zaterdagwedstrijden werden afgesloten met tussentijdse prijsuitreikingen waar de gelukkigen erg content mee waren. Het heerlijke eten dat ook dit jaar weer was geregeld door Sophie, die helaas zich wegens ziekte zelf moest afmelden, werd snel verorberd onder het genot van rijkelijk stromende dranken en natuurlijk sterke verhalen.

3dent-weekend-60a0717-orig

Op zondagochtend meldden zich al weer vroeg de eerste deelnemers. Ze kwamen voor koffie, veel koffie, om toch een stevige basis te leggen ( of misschien voor iets anders wie weet) en de mogelijkheid voor het halen van een prijs niet voorbij te laten gaan. Op zondag werd weer zeer serieus gestreden en op de valreep namen ook andere schippers deel die nieuwsgierig waren geworden door de enthousiaste verhalen.

3dent-weekend-60a0733-orig

In de middag was de prijsuitreiking. Omdat er geen protestcommissie was aangesteld kon er hoogstens wat gemopperd worden, echter dat beïnvloedde de uitslagen verder niet.

Namens de wedstrijdcommissie wil ik iedereen bedanken en met name de leden van de andere commissies die gezorgd hebben voor een top weekend.

3dent-weekend-60a0989-orig3dent-weekend-60a1026-orig3dent-weekend-260a0849-orig 

 

 

 

3dent-weekend-60a0676-orig