Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Even om Altena roeien ...

Geplaatst op 29-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Chris Verburg  

Rondje ALTENA

Feestje voor roeiers met een lange adem

rondje-altena-118 maart was het vroeg op, 5 uur! Hond uitlaten, ontbijt en om half zeven verzamelen bij Wiljo. Josien, Rosita en ik. Wiljo had zich enthousiast aangemeld voor de eerste shift van 7 uur!

Met ruim 70 deelnemers, 5 skiffs, 2 rips, een volgboot en de Princehof, een goed bezet veld. Scotten en Nederlanders, ervaren roeiers en beginners, jongens en meisjes, mannen en vrouwen, in lengte variërend van 1.60 tot 2,14 meter.

In het ochtendgloren was het een fantastisch gezicht om de skiffs uit Woudrichem te zien vertrekken over de Merwede langs Werkendam naar de sluis bij de ingang van de Biesbosch.

rondje-altena-2

Daar was de eerste wisseling van de bemanningen. Het was geen probleem om de skiffs vol te krijgen. Met de ribs werden de roeiers overgezet van de Princenhof naar de skiffs en terug uiteraard zonder dat er een nat pak werd gehaald. Het was leuk om iedere keer weer met andere ploeg te roeien en de verschillen te merken tussen de boten en plaats in de boot. Andere gesprekken, andere grappen en een ander tempo.

Met uitzondering van een paar verdwaalde vissers was de Biesbosch nog helemaal verlaten, een plaatje in het voorjaar. Dan is het stuk over de Bergse Maas tot aan de afgedamde Maas wat saai. Om het veld bij elkaar te houden werd er wat sneller gewisseld en een boot op sleeptouw genomen.

Ik zou de organisatie te kort doen als ik het foerageren onvermeld zou laten. Koffie, taart, uitsmijters, soep, appels, haring. Chapeau.

rondje-altena-3

 

Uiteindelijk gingen we tegen zessen gezamenlijk door de Wilhelminasluizen om het laatste stuk af te leggen met nog steeds mooi weer richting Arkade het clubgebouw van de roeiers in Woudrichem.

Met een evaluatie onder het genot van een glaasje bier of iets sterkers van de voor en nadelen van een lichtere roeispaan en een verplaatst draaipunt en verbeterde voetenbankjes en ander roeierslatijn werd de avond afgesloten.

 

Niet onvermeld mag blijven een opbrengst van ca. 1500, euro voor het Ronald Mc Donald Kinderfonds.