Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Een geslaagde Lustrumweek!

Geplaatst op 19-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees van Berkel

Vorig jaar bestond Trident 90 jaar. Nu, een jaar later konden we het vieren! Woensdag  8 juni begon het feest. Het regende pijpenstelen tot een kwartier voor de start van de lustrumweek. Maar toen de spelen begonnen was het fantastisch weer, tot aan de laatste dag toe.

Woensdag was het roeitrekken, 2 teams die in 2 tegengestelde roeiboten met een touw ertussen elkaar over de streep probeerden te trekken. Daarna zaklopen, maar dan met 3 mensen in een big bag. Pure techniek en samenwerking was vereist. En de lachspieren werden ook getraind, vooral van de toeschouwers.

roeitrekken-6

Op donderdag werd de regionale en maritieme quiz gespeeld onder de bezielende leiding van quizmaster Mike. Altijd weer leuk om je eigen (gebrek aan) kennis te testen over de streek en het varen.

Op vrijdag waren de races in de St Ayles Skiff aan de beurt. De boten moesten zo snel mogelijk een baan van ongeveer 1,5 km afleggen. Ineens was roeien een serieuze sport waarin het aankomt op teamwork, kracht en ritme. En als je dat vergeet, lig je achterover in de boot. En dat is lachen natuurlijk. We hopen hiermee ook nog wat mensen te interesseren in het roeien. Je kunt je opgeven op de website!

p6100137

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag waren er 3 spelen in de haven. Eerst landvastwerpen. Gebruik maken van de techniek om een landvast op een bolder aan de kant te gooien. Het leek zo simpel, tot de deelnemers het zelf moesten doen!

whatsapp-image-2022-06-13-at-10-15-45-pm-5

Met een surfboard moesten de deelnemers vervolgens al peddelend 5 ringen aan de peddel steken in de haven. Het mooiste schouwspel was daarna wel het kussengevecht op een balk boven de haven. Natte pakken en tranende ogen van het lachen.

whatsapp-image-2022-06-13-at-10-15-43-pm-1

 

 

 

 

 

 

 

 

De week is afgesloten met een heerlijke avond in BuBeClu. Eerst een uitstekend buffet en daarna de feestavond met een daverende playbackshow en de presentatie van de jokers. Onder het genot van gratis drankjes.

 

 

 

whatsapp-image-2022-06-13-at-10-18-49-pm

 

Om een sfeerimpressie te geven van de feestweek heeft Simone een heel leuk artikel geschreven om de lezer te laten voelen hoe de week ervaren is door een deelnemend team.

Foto’s  zeggen meer dan woorden. Wil je nog nagenieten, kijk dan op de fotoalbum op de Trident website. Wij zijn nog op zoek naar meer foto’s van de feestweek, zodat we die op de website kunnen plaatsen. Heb je foto’s genomen stuur ze dan door naar snoitalercilbup.[antispam].@wzvtrident.nl