Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Dunea is op de wijkse bol op 25 augustus

Geplaatst op 16-08-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees van Berkel

Watersporters ondersteunen belang van een schone Maas

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus verandert de Wijkse Bol en de haven van WZV Trident in Wijk en Aalburg in een centrum van watersport en plezier. De Wijkse Zeilvereniging Trident organiseert dat weekend zeilwedstrijden op de Afgedamde Maas. 30 boten gaan zaterdag strijden voor prijzen die drinkwaterbedrijf en duinbeheerder Dunea ter beschikking stelt. Dunea is die dag aanwezig onder het motto: beleef #MijnBron, en wees er zuinig op.

Samenwerking Trident en Dunea

Trident, opgericht in 1931 en met 230 leden, ondersteunt dit jaar de #MijnBron campagne, waarmee Dunea en partners uit de regio aandacht vragen voor de schoonheid van de Afgedamde Maas. Met de bewustwordingscampagne onderstreept Dunea het belang van deze schone bron voor het drinkwater van 1,3 miljoen consumenten in het westen van Zuid-Holland en van deze prachtige leefomgeving voor bewoners en recreanten. Wim Drossaert, directeur van Dunea: “Goede waterkwaliteit in de rivier maakt gezonde gewassen, lekker en betrouwbaar drinkwater en een fijne leefomgeving. Als iedereen zich meer bewust is van de waarde van de rivier voor mens en natuur, vergeten we minder snel om er goed voor te zorgen.”

 

Aandacht voor een schone Maas

Trident en Dunea zijn een partnership aangegaan om tijdens dit zeilevenement aandacht te vragen voor een schone Maas. Cees van Berkel, bestuurslid WZV Trident: ”Het is voor ons als watersporter op de Maas, net als voor de bewoners in het stroomgebied van de Maas, van essentieel belang dat de kwaliteit van het Maaswater schoner wordt door het verminderen van lozingen van chemicaliën en bestrijdingsmiddelen. We ondersteunen de #MijnBron campagne daarom ook van harte. Bewustwording rondom een schone Maas juichen we alleen maar toe. Het evenement is een mooie gelegenheid om alle watersporters, die gebruik maken van de Maas, te attenderen om bewust om te gaan met onze mooie rivier en zich als ‘ambassadeurs’ daarvoor hard te maken.”

 

Wethouder P. Bouman, gemeente Aalburg: “Net als de 1,3 miljoen mensen in Zuid Holland, zijn wij ook hier afhankelijk van het water in de Afgedamde Maas. Niet om te drinken, maar wel om ons gebied van water te voorzien. Het water dat in Aalburg door de sloten stroomt, komt voor een groot deel vanuit deze rivier. Een schone rivier draagt daarmee bij aan een schone gemeente. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om te recreëren in de Afgedamde Maas. En dat is ook een stuk prettiger in een schone rivier.”

 

#MijnBron

Dunea sponsort op zaterdag 25 augustus de sprintwedstrijden en is aanwezig met de Monsterboot ‘De Arnold J.’ Deze boot zet Dunea dagelijks in voor onderzoek naar de waterkwaliteit van de Afgedamde Maas. De boot is zaterdag vrij toegankelijk en voorzien van deskundigen en informatieover rivierwateronderzoek, waterkwaliteit en het productieproces van drinkwater door Dunea. Kinderen kunnen waterproefjes doen en op spelenderwijs leren over het zuiveren van drinkwater.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UITNODIGING

Graag nodigen WZV Trident en drinkwaterbedrijf Dunea u uit om op zaterdag 25 augustus aanwezig te zijn en de sfeer te proeven op, aan en wellicht in het water.

 

Locatie

Wijkse Bol en WZV Trident

Wijkse Bol 4, Wijk en Aalburg

zaterdag 25 augustus : 10.00 – 20.00 uur