Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

De Poederoijentocht, een stijlvolle afsluiting van het zomerseizoen

Geplaatst op 19-11-2018  -  Categorie: Algemeen

Op zaterdag 29 september heeft de wedstrijdcommissie de Poederoijentocht georganiseerd. Deze unieke en ludieke tocht is bedoeld voor al onze leden van optimist tot groot motorjacht. 

Op deze dag werd ook emotioneel afscheid genomen van scheidend burgemeester Laurens den eerste en werd de locoburgemeester, Frans Janus benoemd tot echte burgemeester. De oud-burgemeester werd hartelijk bedankt voor zijn diensten in de afgelopen jaren met een “heus” gouden zakhorloge. mg-8177-orig

Vrouwe Poederoijen zag er weer fantastisch uit, ze heeft ongetwijfeld de beelden bestudeerd op de 3e dinsdag van september. 

Na het traditioneel beschuitfluiten gingen de deelnemers op weg naar de wateren van Poederoijen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Onderweg kregen ze van de burgemeester diverse opdrachten voordat toestemming werd verleend om de wateren te bevaren. 

Er was een opdracht om een bal in de basket te gooien binnen 3 pogingen. Volgens de rapportage van de burgemeester had iedereen dit erg goed gedaan! Daarna moest er nog een bad eendje bevestigd worden aan de boot van iedere deelnemer. Ook dit onderdeel ging al onze deelnemers goed af. 

mg-8196-orig

Na deze inspanningen werd het tijd om af te meren voorbij de pont van Poederoijen. Aan wal konden de deelnemers even lekker wat drinken, en hier en daar een plasje doen achter een bosje.  

mg-8241-orig


mg-8219-orig

Vervolgens moest iedere deelnemer een kurk schieten op een bord om zo weer punten te verzamelen. 


mg-8292-orig

De tijd vloog. Na hoog overleg in de driehoek tussen de burgemeester, de subcommissie tijdregistratie Poederoijentocht en Vrouwe Poederoijen werd besloten de wedstrijdtocht in te korten. 

Het is immers van het allerhoogste belang om op tijd terug te zijn voor de BBQ. Daarom is iedereen in sleep teruggevaren naar onze gezellige thuishaven. 

Daar werd volledig in stijl de prijsuitreiking gedaan door de burgemeester.

De uitslag was een gedeelde 3e prijs voor Julia, Stijn en Lars, de 2e plek was voor Thom. Abe Boll werd eerste en mag de titel De Held van Poederoijen 2018 dragen.

Het was een geslaagde zonnige dag.

De wedstrijdcommissie