Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

De kop is er af

Geplaatst op 10-05-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Tanneke van Lindert

De eerste wedstrijd van het Trident zeilseizoen 2017 is gevaren. De wind stond met volle kracht te blazen. Volgens Mike werd dit veroorzaakt door een tweetal molens die als sponsors in natura kunnen worden aangemerkt. De eerste was de windmolen op het schip van Marco en de tweede de molen van Aalburg.

zeilwedstrijdNa een kort palaver klonk om vijf voor twee het eerste 5 minuten sein. De zes deelnemers reageerden hier zeer uiteenlopend op. Een aantal trof voorbereidingen ver verwijderd van de startlijn, enkele anderen bleven gelukkig wat meer in de buurt. Het was spannend. Frans Jan lag vlak voor de startlijn op het moment dat de wedstrijd begon. Tot verbazing van de toeschouwers aan de kant passeerde hij echter de startlijn niet en rondde hij de boei verkeerd. Hij bleek achteraf in de veronderstelling dat de wedstrijd nog niet was aangevangen.

 

 

 

We hebben geconcludeerd dat de harde wind waarschijnlijk heeft voorkomen dat en aantal deelnemers aan de wedstrijd de geluidssignalen heeft gehoord. Alle zes deelnemers hebben uiteindelijk toch de twee wedstrijden gevaren op de nieuwe banen.


Deze eerste wedstrijden verliepen niet ongecompliceerd. Sommige zeilers sloegen om met hun boot, anderen ontdekten het De Nooijer Plateau, gelegen vlakbij Bermuda driehoek, of kregen de zeilen niet in een goede stand. De harde wind heeft het de deelnemers dan ook niet makkelijk gemaakt, integendeel zelfs, het was een zeer uitdagend begin voor een hopelijk prachtig (zeil)seizoen voor alle Tridentleden.


De volgende zomeravond wedstrijd zal plaatsvinden op donderdag 18 mei. Zorg dat je erbij bent gewoon voor de lol of voor de eventuele overwinning. Deelname aan de avondwedstrijden is in ieder geval een goede training voor het Trident weekend dat in juni plaatsvindt. Er hebben zich inmiddels al 8 deelnemers aangemeld, het zou leuk zijn als dit aantal verdriedubbeld zou kunnen worden! Binnenkort hangen de posters voor het Tridentweekend overal. Kan je hier niet op wachten kijk dan op de site van Trident en meld je aan. Vergeet ook niet je in te schrijven voor het buffet op zaterdagavond. Zoals altijd zal dit weer perfect verzorgd worden en het is een mooie gelegenheid je vrienden te ontmoeten en sterke verhalen uit te wisselen.

Graag tot binnenkort bij 1 van de evenementen.

De wedstrijdcommissie.