Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

De haven gaat op 1 december dicht voor het baggeren

Geplaatst op 18-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees van Berkel

zonsopgang-haven-verboden-invaart

In verband met het baggeren zal de haven van 1 december tot medio maart gesloten zijn.

Inmiddels is de werkvoorbereiding van het baggeren in volle gang. De fondsen zijn beschikbaar en de vergunningen zijn aangevraagd en gedeeltelijk verstrekt. 

 

  

 

20201117-202234

De eerste stap is het verwijderen van alle boten uit de haven. Dat moet voor 1 december gebeuren. Een beperkt aantal boten kan tijdelijk naar de jachthaven van Nederhemert. De eigenaren van de boten die niet op de kant gaan zullen apart worden benaderd.

Na 1 december wordt er een inpeiling gedaan van de huidige dieptes en worden de steigers allemaal verwijderd door vrijwilligers. Tegelijkertijd wordt er gestart met enkele noodzakelijke aanpassingen aan een aantal meerpalen, een vingerpier en een steiger. De damwand aan de zuidzijde van de krib wordt hopelijk ook in december vervangen.

Het doel is om op 4 januari het noordelijke deel van de haven ter beschikking te stellen aan de firma Leenman die begint met een aantal palen te trekken om met zijn schip toegang te krijgen tot de haven en daarna het noordelijke deel gaat baggeren.

leenman-2

Als het noordelijk deel gebaggerd is verplaatsen wij alle steigers van het zuidelijk deel naar het noordelijk deel en kan het zuidelijk deel gebaggerd worden.

Wanner het baggeren klaar is worden de dieptes in de haven opnieuw gemeten. De zogenaamde uitpeiling. Eventuele gemiste ondieptes zullen op basis daarvan door de firma Leenman worden  verwijderd, waarna de palen teruggeplaatst worden.    

Dan moeten de vrijwilligers van Trident weer aan de slag om alle steigers terug te plaatsen en aan te sluiten.

Alles bij elkaar een grote klus voor onze vereniging. Maar met de hulp van de vrijwilligers zijn we ervan overtuigd dat we de klus kunnen klaren!