Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

De eerste wedstrijden van het WK Splash

Geplaatst op 25-07-2017  -  Categorie: WK Splash  -  Auteur: CornĂ© van Beek

Zondag ochtend op het WK Splash startte met een coach meeting. De wedstrijden gingen pas om 13:00 uur van start. Dit gaf iedereen mooi de tijd om een uurtje langer te slapen, want met al die trainingen de afgelopen week was dat geen overbodige luxe, en ze moeten nog een week.

thymen-wk-splashOp zondag werden er 2 wedstrijden gevaren, er was volop wind en goeie golven welke we op de Maas nooit tegen komen. Thymen lag naast zijn maatje Thomas op het water en op verschillende momenten was hij niet in staat om hem te zien omdat er een golf tussen hen in zat, kortom goeie en zware zeilomstandigheden.

Dit ligt Thymen beter dan het stille weer, dan komen juist de wat lichtere deelnemers bovendrijven.

Het hele startveld is opgesplitst in 2 groepen, 120 boten gelijktijdig laten starten is wat veel.De eerste race eindigde hij als 26e in zijn groep.

 

 

positie-thymen

De start van de 2e race had wat voeten in aarde, 5 keer een algehele terugroep, maar omdat de zwarte vlag was gehesen koste dit voor een aantal deelnemers de kop voor wat betreft deze race. Uiteindelijk wist Thymen in deze race 24e te worden en steeg hij daardoor 9 plekken in het klassement.

 

 

Op maandag stonden er 3 races op het programma. Vol goede moed ging iedereen weer het water op, op weg naar de startboot die weer een mooi plekje had uitgezocht op het Markermeer. Uiteindelijk hebben ze hier 5 uur rondgedobberd, want de uitstelvlag bleef maar op het startschip hangen. Geen wind en daar kan niemand wat aan doen. Er is nog wel een start geweest, maar in de reglementen staat dat de eerste deelnemer binnen 20 minuten de bovenboei moet ronden, en dat is helaas niet gelukt, de wedstrijd werd gestaakt.

Om het lange wachten nog een beetje leuk te houden heeft de organisatie broodjes kroket op het water uitgedeeld en ze waren nog warm ook.