Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

De eer van Wijk en Aalburg ligt in hun handen

Geplaatst op 17-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marel van Andel

team-1

 

Maak kennis met team Wijk en Aalburg

Het is naar eigen zeggen het fanatiekste team van Wijk en Aalburg: het mixteam van Chris Verburg, Willem Hornstra, Wiljo Struik, Josien Boll en Hanneke Laroo. 1 juli roeien zij mee tijdens de Altena Regatta aan het strand van het Wijkerzand. “Een thuiswedstrijd voor ons”, zegt Hanneke enthousiast. Bij het interview schuift ook Arja Sebens aan, die heeft meegebouwd aan hun boot; de Willem van Oranje.

 

Zoals in elke kern startte de Regatta in Wijk en Aalburg met het bouwen van een Skiff. “Dit werd niet gedaan door een aantal fanatieke dorpelingen, maar door het Willem van Oranje College”, zegt Arja, die vanuit de school betrokken was bij de bouw. “Het idee? Na de bouw konden de scholieren zelf het water op. Maar corona gooide roet in het eten, teamsporten mocht niet meer en toen het wel weer mocht, waren de meeste scholieren al van school.”

Toch is de boot niet voor niks gebouwd. Komende Regatta zullen vier roeiers plaatsnemen in de Skiff om zo snel mogelijk te finishen. “Ons team werkt goed door ons gedeelde fanatisme”, zegt Willem. “Eerst was dit een mannen boot, maar de meest fanatieke bleven hangen.” Hanneke en Josien sloten daarbij aan. “We kenden elkaar nog niet”, zegt Josien. “Maar nu roeien we twee keer per week om te trainen voor de wedstrijd.”

Het team heeft het naar zijn zin. “Als we trainen, zijn we echt actief bezig, we trainen bijvoorbeeld op conditie, doen intervallen en nu zijn we bezig met het oefenen van keerpunten”, zegt Josien. “En daarnaast is het heel lekker om buiten te zijn en hebben wij hier de perfecte locatie”, vult Hanneke aan. “We kunnen naar Nederhemert, naar Heusden of naar Andel, waardoor het lekker afwisselen blijft.” Voor ons is ook de sfeer belangrijk. Het is altijd heel gezellig, we klikken met elkaar en na de training drinken we ook regelmatig een lekker bakje koffie.

“Je leert ook allerlei mensen kennen, van WZV Trident, en andere roeiers uit Altena”, zegt Hanneke. Een speciale vermelding willen ze graag voor Wout de Graaff. “Wij rotzooiden maar wat aan met het roeien”, zegt Willem. “Wout heeft ons heel veel geholpen met trainen en ook andere roeiers waren zeer behulpzaam, een mooi voorbeeld van sociaal rowing.  Woudrichem is natuurlijk al veel langer aan het roeien, dus die hebben veel verstand van hoe je sneller of efficiënter kunt gaan. Dat heeft ons echt een stuk verder gebracht.”

Daardoor zijn de vier roeiers nu dan ook beter voorbereid  voor de wedstrijd. “Vorig jaar hebben we ook al meegedaan in een andere team samenstelling, dit jaar hebben we als doel om het beter te doen dan toen”, zegt Josien. “We willen een snellere tijd, en we hopen natuurlijk op een mooie plaats in de wedstrijd.”