Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Combi zuid wedstrijd spannend, sportief en vooral gezellig

Geplaatst op 25-09-2017  -  Categorie: Zeilwedstrijden  -  Auteur: CornĂ© van Beek

Op zondag 24 september heeft WZV Trident de Combi zuid wedstrijd georganiseerd.

De Combi-Zuid is een serie van 6 wedstrijddagen georganiseerd door 5 verenigingen in Brabant en Limburg. Plezier en sportiviteit staan voorop bij de Combi-wedstrijden, verder is het de ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen en zich hierin verder te ontwikkelen. de Combi's zijn leerzaam, sportief, spannend en vooral gezellig.

combi-zuid-race-2-2Vanaf 9:00 uur kwamen de deelnemers aan op de Wijkse Bol en konden zo de dag beginnen met een kopje koffie en een plak Cake. De boten werden afgeladen van de trailer en opgetuigd. De wind liet nog even op zich wachten maar de verwachtingen kwamen uit waardoor we stipt om 11:00 uur met de startprocedure konden beginnen.

Begonnen werd met een niet al te lange baan om de plaszeilers te laten wennen aan het water van de Maas. Als eerste werd er gestart door de Splash zeilers, gevolgd door respectievelijk de Open Bic's en de samengevoegde klasse Optimisten A en Optimisten B.

combi-zuid-race-2Na de finish van de laatste boten kon er gelijk worden doorgestart.

Na de 2e wedstrijd konden de boten afmeren in onze prachtige haven waarna de zeilers konden aanvallen aan de soep en broodjes knak die, al lekker op temperatuur, voor ze klaar stonden. Vervolgens kon iedereen weer met een goedgevulde maag het water op voor de volgende serie van 2 wedstrijden. Niemand was te vroeg weg, de terugroepvlaggen konden dus weer worden opgeborgen. Het was een prachtige dag waardoor we niet als enige op het water te vinden waren, er waren ook voldoende andere bootjes, toch konden we redelijk ongehinderd de wedstrijden afwerken.

combi-zuid-race-3-2Na afloop was er een prijsuitreiking van de dagprijzen, beschikbaar gesteld door Trident, gevolgd door de prijsuitreiking van de seizoen prijzen van de Combi.

We kregen veel complimenten voor alle vrijwilligers en de organisatie van onze bezoekers. Met de geweldigs sfeer, zowel op als naast het water, kunnen we niet anders stellen dat het een geslaagde dag is geweest. Graag wil de wedstrijdcommissie alle vrijwilligers bedanken voor haar of zijn bijdrage aan deze dag en we hopen een volgende keer weer een beroep op jullie te mogen doen want het Combi bestuur heeft Trident gevraagd ook volgend jaar weer een Combi te organiseren.

 

Zo deden de Trident zeilers het:

combi-zuid-race4

 

Open Bic:

1.  Julian de Vos

2. Tico Vermeulen

3. Ties   Schoenmakers

Thymen werd 3e in de Splash, zowel vandaag als in het overall seizoen klassement.