Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Bolzicht deze zomer altijd open

Geplaatst op 07-02-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter Vos

Beste Tridenters,

Sinds een aantal jaren hebben we de beschikking over Bolzicht, een prachtig clubhuis met uitzicht over het water.  Ook het afgelopen jaar hebben we daar weer volop gebruik van kunnen maken, zowel tijdens evenementen als daar buiten.

Tijdens evenementen staan er mensen achter de bar. Buiten de evenementen is het zelfbediening en overdag is Bolzicht voor iedereen (die over een toiletsleutel beschikt) toegankelijk. Er is dan echter geen bier of wijn beschikbaar. Dit kan alleen als er iemand aanwezig is die het certificaat Verantwoord Alcohol Schenken heeft behaald. Is zo iemand niet aanwezig dan wordt er, geheel volgens wettelijke voorschriften, geen alcohol geschonken.

Wijn en bierDe laatste tijd gaan er steeds meer stemmen op om Bolzicht vaker open te stellen, liefst ook met alcoholverstrekking. Het komende zomerseizoen willen we daarom als proef Bolzicht altijd openstellen voor de leden.

Omdat we het beheer/gebruik van Bolzicht volledig op vrijwillige basis willen regelen, zal er geen verplichte bardienst worden ingesteld. Voor alcoholvoorziening zijn we dus aangewezen op vrijwilligers die beschikken over een certificaat Verantwoord Alcohol Schenken. Om optimaal van Bolzicht te kunnen genieten is het dus handig als er zoveel mogelijk mensen zo’n certificaat hebben.  Dit is niet moeilijk te halen: thuis achter de computer kun je online een instructiefilmpje bekijken en daarna een paar vragen beantwoorden. Het instructiefilmpje inclusief vragenlijst duurt ongeveer een half uur. Heb je de vragen voldoende beantwoord dan krijg je je certificaat en mag je als vrijwilliger  achter de bar plaats nemen.

Wat wordt er verwacht van een barvrijwilliger?

Niet veel. Als er een activiteit is waarbij barvrijwilligers vereist zijn dan krijg je een mailtje met het verzoek hier aan mee te doen. Heb je geen tijd of zin (om wat voor reden dan ook) dan kun je gewoon nee zeggen, nogmaals: er is geen verplichte bardienst. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen wanneer je “weer eens niet kunt”.  We zullen dan ook nooit aandringen. Per evenement krijg je één mailtje, meer niet.

Barvrijwilligers mogen buiten de evenementen om op eigen initiatief de bar openen. De bar is dan nog steeds zelfbediening. Je hoeft dus niet te bedienen, af te rekenen of op te ruimen. Dat doen de gasten/leden zelf. De barvrijwilliger hoeft alleen de alcoholkast te openen en toezicht te houden op verantwoord alcohol gebruik, voornamelijk dat mensen niet te dronken (lastig) worden en geen alcohol onder de 18. Bij vertrek sluit je de alcoholkast weer of draag je het over aan een andere barvrijwilliger.

Omdat we de bar ook buiten de evenementen/ door de week zoveel mogelijk open willen hebben, is het handig als er veel mensen een certificaat hebben. Je bent dus van harte welkom als barvrijwilliger, ook al weet je nu al zeker dat je nooit tijdens een evenement achter de bar zult staan.

Meld je aan!!!
 

Wil je na het lezen ons team van barvrijwilligers komen versterken om daarmee van Bolzicht een nog groter succes te maken dan het al is? Neem dan contact op met Peter Vos, via retepsov.[antispam].@live.nl of 06-51554623. Je krijgt dan zo snel mogelijk de nodige informatie toegestuurd zodat je op de voor jou geschikte momenten je steentje bij kan dragen aan de goede sfeer binnen Trident.

Vrijwilligers