Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

Altena Regatta maakt spetterende entree

Geplaatst op 03-09-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Peter Vos

Sinds enige jaren staat er op het terrein van onze vereniging een prachtig exemplaar van de  ST. Ayles Skiff te glimmen. Deze houten sloep is gebouwd door de leerlingen van het Willem van Oranje college en aan Trident in bruikleen gegeven. Een steeds groter wordende groep enthousiaste Tridenters gaat wekelijks het water op om zich op het water te ontspannen en tegelijkertijd aan hun conditie te werken.

De jonge gemeente Altena heeft een programma opgezet waardoor het voor iedere kern mogelijk is om ook zo’n skiff in het bezit te krijgen. Nu dat bij een groot aantal dorpen al gelukt is heeft de Stichting Altena Regatta een wedstrijd georganiseerd tussen de kernen van Altena. Doel van deze regatta is het op een sportieve manier verstevigen van de onderlinge band tussen de 21 kernen van de gemeente Altena.

Natuurlijk kon Trident hier niet bij achterblijven en maar liefst twee teams trokken zaterdag 3 september 2022 onder leiding van Willem Lubbers naar de dijk tussen Rijswijk en Woudrichem om de eer van Wijk en Aalburg te verdedigen. Er werd gestreden in verschillende klassen. Trident had zich aangemeld in de klasse Heren 50+ (Koos Versteeg, Chris Verburg, Wijnand van der Hoeven, Peter Vos, en Willem Lubbers (stuur),) en de Open Mix (Wiljo Struik, , Arja Sebens, Josien Wink, Willem Hornstra en Willem Lubbers (stuur)).

 

De dag kenmerkte zich door een ontspannen, sportieve sfeer waarin de verschillende teams zich onder aan de voet van de dijk klaarmaakten voor de nautische krachtmeting. Trident had dankzij de sponsoring van Wiljo Struik de beschikking over een eigen honk onder twee riante parasols die bescherming boden tegen de zon.

De organisatie had zich behoorlijk ingespannen en langs de dijk stonden diverse kramen met voedsel en drank, er was een officiële scheidsrechter die de boel in de gaten hield en er was een commentator die verslag deed van het spektakel. De baan was van tevoren al uitgezet en strekte zich uit over een lengte van 500 meter heen en 500 meter terug. Het ronden van de boei aan het einde van de baan bleek een punt te zijn waar veel tijd gewonnen of verloren kon worden. Helaas was de boei van baan 1 niet helemaal correct gelegd waardoor de wedstrijdleiding improviseerde en de heats van vier teams opsplitste in tweeën waarna de strijd gewoon verder kon. De vertraging in het programma die dit opleverde kon de pret niet drukken en de rest van de dag verliep vrij vlotjes.

Onze teams hadden er goede zin in en onder leiding van baksmeester/stuurman Willem Lubbers betraden zij het natte strijdtoneel. Arja had voor iedereen een keurig schoon t-shirt van het Willem van Oranje College geregeld zodat we in een heus clubtenue acte de préséance konden geven. In twee rondes zetten de oranje teams een mooie tijd neer waar zij zich niet voor hoeven schamen. Helaas voor de Heren 50+ was dit niet voldoende en zij hoefden zich dan ook niet te melden voor de halve finale.

Voor het team Open Mix lag dit anders en zij mochten nogmaals hun krachten meten met de andere teams. Maar ook voor hen lag er helaas geen eremetaal in het verschiet en moesten zij hun meerdere erkennen in de andere dorpen.

Onder het genot van versgebakken vis, ter beschikking gesteld door Wiljo Struik, werd er teruggekeken op een mooie dag die weliswaar geen podiumplaats had opgeleverd maar wel een hoop gezelligheid. Willem Lubbers werd bedankt voor zijn inspirerende leiderschap en kreeg als fysieke uiting daarvan een t-shirt van de Altena Regatta 2022 (“d’n erste, en wij waren er bij”) uitgereikt door de roeiers van de beide Trident Teams.

Na nog even te hebben na gebuurt onder de parasols werden de spullen weer ingepakt en ging iedereen huiswaarts met het vaste voornemen om volgend jaar wel op het erepodium te eindigen.

 

Peter Vos