Trident logo 2016 gevuld extra klein png

 WZV Trident

5e avondwedstrijd zonder J24

Geplaatst op 17-06-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Corne van Beek

We zitten al op de helft van het seizoen, maar sommige boten staan nog aan wal.

De j24 hadden we in ieder geval al wel een keer op ons wedstrijdwater verwacht. Laten we hopen dat het wel lukt met het Trident weekend.

 

Deze wedstrijd hadden we 11 deelnemers, prachtige wind en een lekker zonnetje.

We mogen niet mopperen dit jaar over de weersomstandigheden tijdens de zomeravondwedstrijden.

 

De wedstrijdcommissie had heel secuur de startboei laten positioneren, mooi op lijn voor het startpaleis. Een bekend broeders duo dacht dat het anders moest en gingen er met de startboei vandoor. Hierdoor werd een curieuze finishlijn gecreëerd die door Harold goed werd opgemerkt en als er 1 schaap over de dam is… kortom iedereen is netjes op deze geïmproviseerde finish gefinisht. Thymen had een mooi plekje op de startlijn uitgezocht alleen had hij even pech, de wind viel daar even weg waardoor de start niet optimaal was.

 

De wedstrijd ging over 2 rondjes, eerst het Heusdens kanaal (HK) in, vervolgens de Dooie arm (DM) in en na afloop natuurlijk nog de finish.

Na de eerste ronde kwamen Harold en Clovis, vanaf het startschip bekeken, nek aan nek het HK uit om vervolgens de DM in te gaan. Wat daar precies gebeurd is heeft het wedstrijdcomité niet kunnen zien, maar eindresultaat was dat Clovis als 5e de DM weer uit kwam, er zal wel een motor aan te pas hebben moeten komen.

 

We zagen tijdens de finish nog een vrachtschip voorbijkomen waardoor Bas nog even moest wachten voordat hij de oversteek naar de finishlijn kon maken, uiteindelijk had hij nog 15 seconden over om als 1e te eindigen.